Kolagen i UV zraci

05.06.2024

11:41

Naša koža je jako osetljiva na UV zrake. UV zraci deformišu kolagen, usporavaju njegovu funkciju i ubrzavaju njegovo raspadanje što posledično rezultira manje eleastičnom kožom.

Starenje kože je normalan proces na koji utiču unutašnji i spoljašnji faktori. Pojava bora je neizbežna i s vremenom ćemo ih svi imati, ali postoje načini pomoću kojih možemo usporiti njihovo nastajanje i umanjiti štetu koju prouzorkuje naš način života.

Stres, umor, dehidrirana koža, alkohol, ishrana, pušenje…sve su to stvari koje utiču na našu kožu i njeno starenje. Ali mi smo danas odlučili da pričamo o nečem od čijeg uticaja niko od nas ne može pobeći: SUNCE I UV zraci. Svi smo mi tokom dana izloženi suncu, a kako nam dolazi leto sve više vremena naša koža biće izložena suncu i lepom vremenu koje smo svi jedva čekali.

Zato je najvažnija star koju možete sada da napravite zaštita kože od sunca iznutra i spolja!

Fotostarenje

Fotostarenje je termin za starenje kože uzrokovano suncem i UV zracima.

Gotovo 90% svih simptoma starenja kože uzrokovano je izlaganjem UV zračenju. UVA zraci prodiru duboko u potkožno tkivo i odgovorni su za dugoročnija oštećenja uzrokovana delovanjem sunca poput starenja kože, polimorfne svetlosne dermatoze i raka kože. UVB zraci prodiru u gornje slojeve uzrokujući opekotine i oštećenja DNK stanica.

Oksidativni stres

Zdrave stanice našeg organizma sve vreme nastoje da uspostave raznotežu izmađu stvaranja i eliminacije radikala kiseonika. Njihova ravnoteža je bitna za borbu protiv oksidativnog stresa. Slobodni radikali oštećuju stanice kože, uzrokuju oštećenje i razgradnju kolagena i elastina, što na kraju dovodi do starenja kože i nastanku bora.

Zaštita kože od sunčevog oštećenja i preranog starenja

SPF! Zaštita kože počinje od kvalitetnog SPF-a koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Kreme sa SPF-om će smanjiti prodiranje štetnih UVA i UVB zraka u vašu kožu.

Neizbežno je da će deo UV zraka proći kroz zaštitnu barijeru SPF-a te je zato bitno da kožu zaštitimo i iznutra. Dodaci ishrani koji pomažu u obnovi kolagenskih vlakana i pomažu da se izbace slobodni radikali kako ne bi uzrokovali dalja oštećenja su jako bitan deo pripreme kože za sunce. Sa pripremom kože za sunce treba krenuti barem mesec, dva pre povećanog izlaganja suncu. Zato je Skinage linija kolagena jako dobar izbor za borbu protiv preranog starenja i pigmentacijskih fleka. Nije samo kolagen u Skinage liniji koji će pomoći vašoj koži, svaki od naših kolagena sadrži i antioksidanse koji izbacuju slobodne radikale, vitamin C, hijaluronsku kiselinu koja sprečava suvu kožu.

Benefita je mogo, na vama je samo da odaberete koji kolagen iz naše linije najbolje odgovara vama i potrebama vaše kože.

Ove godine uživajte u suncu bez straha i brige o oštećenju kože.

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite popust od 10% na vašu porudžbinu

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sva pitanja odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo rešili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.