O nama

Fabrika lekova, dodataka ishrani i kozmetike Yasenka otvorena je u Vukovaru 29. decembra 2014. godine. Na 6000 četvornih metara smeštena su tri najsavremenije opremljena odeljenja: Odeljenje za proizvodnju polučvrstih preparata – krema, masti i gelova, Odeljenje za proizvodnju nesterilnih tečnih preparata – sirupa i tečnih suplemenata ishrani i Odeljenje za proizvodnju čvrstih preparata – tableta i kapsula. Naši vrhunski stručnjaci u analitičkoj laboratoriji za praćenje kontinuirano kontrolišu sve Yasenkine preparate kako bi garantovali njihov izuzetan kvalitet. Probajte ih i budite oduševljeni!

MI_logo1

1990

Osnivanje Medical Intertradea

PL_SVG

1992

Otvorena prva apoteka Joukhadar.

Y_logo_svg

2014

Fabrika Yasenka u pogonu

Vizija

Yasenkin potpis mogu da nose samo vrhunski proizvodi. Prepoznatljiv kvalitet naših proizvoda obezbeđujemo  primenom i stalnim unapređenjem najviših standarda kvaliteta, najsavremenije tehnologije i vrhunskih ljudskih resursa. Ne želimo samo da sledimo standarde,  mi želimo da ih kreiramo jer samo tako možemo osigurati da postanemo pouzdan i poželjan partner za naše potrošače – i novi član njihovih porodica.

Misija

Zdravlje je ključni preduslov za kvalitet života, a kvalitetan život je preduslov za osećaj samopouzdanja, ličnog ispunjenja i – sreće. Briga o zdravlju stoga je za nas mnogo više od posla; briga o zdravlju naša je misija kojoj pristupamo sa puno ljubavi i još više odgovornosti jer to je i briga o sreći naših potrošača i njihovih porodica. Kao prava porodična kompanija, donositi sreću porodici kroz zdravlje za nas je velika čast, plemenit izazov – i naša sreća.

Inovacije i tehnologija

Kontinuirano i sistematski pratimo tržišne trendove, projekte i ponašanje krajnjih kupaca u cilju dobijanja ažurnih informacija koje su neophodne za razumevanje i prilagođavanje današnjem tržištu. Svesni smo značaja istraživanja zbog složenosti tržišta i stalnih promena koje se na njemu dešavaju. Upravo zbog toga je ulaganje u istraživanje na samom vrhu naših prioriteta.

Istraživanje je organizaciona jedinica čiji je osnovni zadatak razvoj novih i unapređenje postojećih proizvoda ili usluga, pronalaženje nove upotrebne vrednosti starih proizvoda ili usluga i unapređenje i razvoj postojećih proizvodnih, odnosno tehnoloških poslovnih procesa. Svaka dobra ideja, projekat i posao počinju od krajnjih kupaca, njihovih potreba ili želja. Na nama je da prepoznamo vaše potrebe i želje – i da vam uvek ponudimo najbolje rešenje.

Standard i kvaliteta

Naše prednosti

Tehnologija

Domaća proizvodnja

Kontrola i nadzor kvaliteta

Uvođenjem najnovijih tehnologija povećavamo kvalitet i efikasnost ispunjavajući tako sve zahteve domaćeg i međunarodnog tržišta.

Kontinuirano praćenje i implementacija razvoja tehnologije, novih dostignuća i znanja u nauci i tehnologiji osiguravaju stalnu konkurentnost na tržištu i korak po korak nas približavaju samom vrhu među proizvođačima u farmaceutskoj industriji. Primenom najnovijih tehnologija u farmaceutskoj industriji nastojimo da kontinuirano unapređujemo kvalitet usluga i jačamo kontrolu kvaliteta, kao i kontinuiranu edukaciju zaposlenika. Yasenka trenutno zapošljava 34 radnika, od kojih 23 ima visoku stručnu spremu (među njima su i jedan spec. Farmaceutske tehnologije i jedan spec. Ispitivanja i kontrole lekova) i dodatno se obrazuju. Fabrika Yasenka nastoji da prati svetske trendove u primeni proizvodnih tehnologija koje ne štete životnoj sredini i shodno tome usklađuje svoje poslovanje sa zakonima i propisima. Certifikat ISO 9001:2008 potvrda je naših poslovnih uspeha, ali i podstrek za nova postignuća.

Proizvodnja u Yasenki je podeljena u tri odeljenja, u zavisnosti od farmaceutskog  oblika: polučvrste, nesterilne tečne i čvrste oralne forme. Proizvodnja počinje u modernom prostoru merne prostorije opremljene vagom i komorom za merenje, što obezbeđuje zaštitu sirovina i proizvodnih radnika. Komora, ispod koje se vrši vaganje, neprekidno usmerava vazduh ka kompletu filtera, čime se sprečava unakrsna kontaminacija sirovina i štiti operater tokom vaganja. Svi proizvodni prostori u kojima je proizvod u kontaktu sa vazduhom ispunjavaju zahteve GMP klase D.

Linija za proizvodnju tečnih formi omogućava bezbednu i efikasnu proizvodnju u zatvorenom sistemu.

Potpuno prilagođen proizvodnim prostorima, uklapa se u automatizovani sistem proizvodnje, punjenja i sekundarne opreme tečnih nesterilnih formi. Proizvodnja polučvrstih oblika vrši se na vakum mešalici sa rotorskim statorskim homogenizatorom čime se obezbeđuje proizvodnja u skladu sa zahtevima Dobre proizvođačke prakse i proizvodnja po najnovijim trendovima u oblasti kozmetike.

U fabrici su ugrađeni sistem za proizvodnju i distribuciju čistog komprimovanog vazduha i sistem za proizvodnju i distribuciju prečišćene vode koji su validirani i kontrolisani.

Kontrola kvaliteta obuhvata fizičko-hemijsku i mikrobiološku laboratoriju u kojoj se vrše analize sirovina i ambalažnog materijala, poluproizvoda, gotovih proizvoda, komprimovanog vazduha, pročišćene vode i uslova proizvodnje. Laboratorije su opremljene najsavremenijom kvalifikovanom laboratorijskom opremom i instrumentima, što obezbeđuje pouzdane analitičke rezultate. Testovi se sprovode u skladu sa specifikacijama i analitičkim metodama usklađenim sa zahtevima Evropske farmakopeje i regulatornim zahtevima. Ključni procesi laboratorije za Kontrolu kvaliteta obuhvataju, pre svega, uzorkovanje lekovitih supstanci i preparata, razvoj analitičkih metoda, sprovođenje analitičkih ispitivanja, prenos analitičkih metoda, izdavanje sertifikata o analizi i praćenje stabilnosti preparata. Osnovni zadatak je dobijanje tečnih i preciznih rezultata analize koji se kasnije mogu koristiti za praćenje dugoročnih rezultata i mogučih promena.

Odeljenje za Obezbeđenje kvaliteta, kao i svi zaposleni u  Yasenka d.o.o., odgovorno je za definisanje, implementaciju, praćenje i unapređenje efektivnog sistema kako bi se obezbedilo snabdevanje tržišta visokokvalitetnim proizvodima. Sistem kvaliteta u Yasenki d.o.o. definiše Obezbeđenje kvalitete nizom pisanih standardnih procedura prema oblasti primene.

Potvrda da je sistem kvaliteta uspešno implementiran je dobijanje Sertifikata dobre proizvođačke prakse u skladu s EU GMP-om i Direktivom 2003/94/EZ, ISO 22000:2005 sertifikata za proizvodnju dodataka ishrani i ISO 9001:2015 sertifikat.