Spas od prolećnog opadanja kose

20.04.2023

12:17

Proleće, period u kojem se svi bude i oporavljaju od zime, pa tako i kosa. Hladan vazduh, vetar, suv vazduh tokom grejne sezone i nagle promene temperature sve je to ostavilo traga na našoj kosi. Pa tako sa dolaskom proleća dolazi i do povećanog opadanje kose koje se pojavljuje tokom promena sezona,proleća i jeseni. Većinu ljudi sezonsko opadanje pogađa u proleće, a neki ga primete i tokom jeseni.

Dakle puna šaka kose u periodu proleća nije zvono za uzbunu i ne treba previše brinuti. To je jedna sasvim normalna pojava koja nakon nekoliko nedelja treba da se smiri. 

Naravno, postoje stvari koje možemo preduzeti kako bi umanjili opadanje kose i zaštitili našu kosu što više. Jako je bitno šta unosimo u naš organizam, kako jedemo, ali i što nanosimo na kosu i teme.

Šamponi koje koristimo treba da budu bez sulfata, parabena i silikona. Takvi šamponi će poboljšati cirkulaciju temena, a dobra cirkulacija temena važna je za apsorpciju hranjivih stvari u kosu u periodu rasta.
Osim odgovarajućih šampona poželjno je naći i proizvode koji sadrže sastojke koji doprinose rastu kose. Jedan od takvih proizvoda je Yasenka Skinage Hair Boost koji sadrži Cinatine® HNS (tečni keratin), vitamine B kompleksa, folnu kiselinu, biotin, niacin, cink i pantotensku kiselinu. Upravo kombinacija svih nabrojanih sastojaka pridonosi smanjenju opadanja kose do 50%, jačanju postojeće i podsticanju rasta mlade kose.

Zašto Hair Boost?

To je dodatak ishranii napravljen isključivo sa fokusom na kosu i nokte, a kako keratin čini čak 80% hemijskog sistema kose i noktiju naravno da je upravo keratin glavni sastojak našeg Skinage Hair Boost-a

Njegova učinkovitost potvrđena je kliničkom studijom koja je pokazala da nakon uzimanja 500 mg CINATINE® HNS keratina tokom 90 dana dolazi do smanjenja opadanja kose za 50%. Osim toga vašoj kosi će se vratiti sjaj, dlake i koren kose će ojačati i kosa će vam biti gušća. 

Zato ako želiš da smanjiš prolećno opadanje kose odaberi kvalitetan dodatak ishrani, Skinage Hair boost i obrati pažnju šta sve tvoji šamponi i regeneratori sadrže u sebi i svakako u svoju rutinu uvedi ulje za negovanje kose. 

P.S. Ovo već znaju i ptice na grani, ali da još jednom ponovimo: Kosu što manje vezivati u rep i zatezati jer nijedno ulje, dodatak ishrani i šampon ne mogu da se bore protiv konstatnog lomljenja, zatezanja i čupanja kose.

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite popust od 10% na vašu porudžbinu

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sva pitanja odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo rešili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.