TOP 3 prirodna saveznika protiv bolova u zglobovima: kolagen, glukozamin i kondroitin

19.06.2023

10:31

Sadržaj:

  • Kolagen – temeljna komponenta zglobova
  • Glukozamin – podrška hrskavici i ublažavanje upale
  • Kondroitin – poboljšanje pokretljivosti i smanjenje trošenja zglobova
  • Kombinacija za zajedničko delovanje

Iako se bolovi u zglobovima najčešće prepisuju starenju, istina je da su oni posledica nezdravog načina života. Ovo nas nimalo ne čudi s obzirom na to da današnji stil života sve više uključuje stres, neaktivnost, nezdravu ishranu i gojaznost. Ovi faktorii, osim što utiču na opšte loše zdravstveno stanje celog organizma, između ostalog negativno utiču i na zdravlje zglobova koji pod njihovim uticajem brže stare i propadaju, što dugoročno utiče na kvalitet života.

Iako je neminovno da se zglobovi i hrskavica s vremenom troše, zdravim načinom ishrane, umerenom telesnom aktivnošću i odabranim dodacima ishrani možete uspešno usporiti taj proces.

Prema poslednjim istraživanjima 3 prirodna sastojka čija se upotreba posebno ističe za ublažavanje bolova uz podršku opštem zdravlju zglobova su kolagen, glukozamin i kondroitin.

Kolagen – temeljna komponenta zglobova

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem telu i temeljni sastojak zglobova, hrskavica, tetiva, ligamenata i kože. Funkcija kolagena je pružanje strukture i elastičnosti tkivima, što je od vitalne važnosti za zdravlje zglobova. S vremenom, proizvodnja kolagena u telu opada, što može dovesti do propadanja zglobova i pojave bolova. Dodaci ishrani sa kolagenom mogu pomoći u nadoknadi tog nedostatka i podstaknuti obnovu zglobova te smanjiti prisutnu upalu i bolove.

Glukozamin – podrška hrskavici i ublažavanje upale

Glukozamin je prirodni spoj prisutan u zglobovima i hrskavici. On ima ključnu ulogu u održavanju zdrave hrskavice i podstiče sintezu kolagena. N-acetil glukozamin uz glukuronsku kiselinu čini hijaluronsku kiselinu, tečnost koja podmazuje zglobove. Ima protivupalna svojstva, smanjuje upalu u zglobovima koja je često popraćena bolovima. Redovno uzimanje glukozamina može pomoći u održavanju zdravlja zglobova i smanjenju neprijatnog osećaja.

Kondroitin – poboljšanje pokretljivosti i smanjenje trošenja zglobova

Kondroitin je prirodni deo hrskavice i doprinosi njenoj zaštiti od preranog propadanja tako da osigurava stvaranje sinovijalne tečnosti u zglobovima. Sinovijalna tečnost je osnovna supstanca koja hrani zglobove i štiti ih od mehaničkog oštećenja. Kondroitin takođe može imati protivupalna svojstva te pomoći u smanjenju enzima koji razgrađuju hrskavicu. Dugoročno, dolazi do poboljšanja pokretljivosti zglobova i smanjenja trošenja hrskavice, čime se ublažavaju bolovi.

Kombinacija za zajedničko delovanje

Yasenka vam OMNIflex donosi Flex Vital , proizvod s kombinacijom sva tri spomenuta prirodna sastojka – kolagena, glukozamina i kondroitina, uz dodatak hijaluronske kiseline, vitamina C i mangana. Jedinstvena snaga ove kombinacije dolazi iz zajedničkog delovanja spomenutih sastojaka. Dok kolagen pruža strukturu zglobovima, glukozamin podstiče sintezu kolagena i smanjuje upalu, kondroitin održava zdravu hrskavicu i poboljšava pokretljivost zglobova, hijaluronska kiselina podmazuje površinu zglobova osiguravajući im tako nesmetano kretanje, a vitamin C i mangan doprinose normalnom stvaranju kolagena i vezivnog tkiva za normalnu funkciju hrskavice i kostiju.

Uz Yasenka OMNIflex Flex Vital brinite o svojim zglobovima, nahranite svoju hrskavicu i rešite se neprijatnih bolova koji vam ograničavaju i narušavaju lakoću pokreta!

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite popust od 10% na vašu porudžbinu

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sva pitanja odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo rešili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.