URO BALANCE–UČINKOVIT U BORBI PROTIV URINOINFEKCIJA

14.06.2023

11:07

Sadržaj:

  • Urinarna infekcija kod žena i muškaraca
  • Upala bešike simptomi
  • D-manoza i ekstrakt brusnice

Urinarna infekcija kod žena i muškaraca

Danas se gotovo sa sigurnošću može reći da je svaka druga žena te 30 % muškaraca doživelo neku vrstu urinarne infekcije mokraćnog sistema barem jednom u životu. Brojke nam govore da je upala mokraćnih puteva i urinrnog trakta vrlo raširen problem i drago nam je što smo našli način kako da Vam olašamo i uklonimo taj problem.

Od širokog spektra proizvoda dostupnih na tržištu naročito smo ponosni na Yasenka Uro Balance, tečni dodatak ishrani, koji sadrži:

  • 2,5 g D-manoze
  • 100 mg ekstrakta ploda američke brusnice
  • 100 mg ekstrakta biljke Ptičji dvornik
  • 80 mg vitamina C

Zajedničko delovanje D-manoze i ekstrakta brusnice u kratkom vremenu pomaže u borbi protiv urinoinfekcija, odnosno infekcije urinarnog trakta.

Upala bešike simptomi

Najčešći uzročnik upale mokraćnih puteva su mikroorganizmi, među kojima je vodeći bakterija Escherichia coli. Pri pojavi prvih simptoma (problemi pri mokrenju – pečenje, učestalo mokrenje, bol) treba odmah reagovati i početi sa uzimanjem Uro Balance, ne čekajući nalaze uzorka mokraće (dužina čekanja je od 3 do 10 dana), jer će Vam brzo delovanje Uro Balancea olakšati simptome i/ili u potpunosti otkloniti simptome infekcije.

Doziranje Uro Balancea je jednostavno: 30 ml jednom dnevno.

D-manoza i ekstrakt brusnice

D-manoza je jednostavna molekula šećera dobijena iz glukoze. Sproveden je veliki broj studija s D-manozom i njenim vezivanjem za Escherichiu coli koje su potvrdile pozitivan učinak. Kako djeluje D manoza?

D-manoza se veže za površinski deo bakterije Escherichie coli. Zbog većeg afiniteta vezivanja E coli za D-manozu nego za stanice mokraćne bešike  na prirodan način sprečava se njeno vezivanje za bešiku i zajedno s molekulama D-manoze E.Coli se mokrenjem uklanja iz tela.

Razlog više zašto Uro Balance deluje u kratkom vremenu

Nakon vezivanja bakterija za D-manozu i brusnicu želimo podstaknuti da što pre napuste telo. U tome će pomoći Ptičji dvornik, koji dokazano pomaže u izlučivanju vode urinarnim putem, dok vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imuno sistema i pomaže telu da se uspešno bori s infekcijom, odnosno da infekcija mokraćnog sistema bude sprečena.

Da li deca mogu da koriste Uro Balance?

Uro Balance sadrži prirodne sastojke i mogu ga koristiti deca već od 3. godine. Doza za decu od 3 do 6 godina iznosi 15 ml jednom dnevno dok deca starija od 6 godina sigurno koriste dozu od 30 ml jednom dnevno.

Da li Uro Balance može da se koristi preventivno?

Ponavljajuće upale bešike dosta su česte (posebno u sezonama – hladno more, mokri kupaći kostimi, sezona kupanja u bazenu), ali ih je moguće sprečiti. Ako znate da spadate u deo populacije koja je „sklona upalama bešike“, savetujemo preventivno korišćenje Uro Balancea. S obzirom na to da se radi o jednom od jačih proizvoda za prevenciju dostupnih na tržištu, dovoljno je uzimati samo 15 ml jednom na dan.

Dodatni saveti:

Uz Uro Balance preporučuje se obilna hidracija, minimalno 2 litre tečnosti dnevno, čak i više, najbolje voda.

Urinoinfekcije nisu zarazne, ali ipak je potrebna povećana higijena za zaštitu od urinoinfekcija. Treba paziti i na uravnoteženu ishranu odnosno izbegavanje ljutih i začinjenih jela i alkohola.

Isto tako, oslabljen imuno sistem čini i sluznice urogenitalnog trakta osetljivim.

Ne dopustite da Vam bešike pokvari planove. Brzo i učinkovito rešite problem s Yasenka Uro Balanceom.

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite popust od 10% na vašu porudžbinu

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sva pitanja odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo rešili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.