Zašto je važno, posebno leti, da vodite računa o svojoj kosi?

13.07.2022

8:40

Gubitak ili oštećenje kose danas se smatra estetskim nedostatkom i u velikoj meri utiče na samopouzdanje pojedinca, što pokazuju rezultati anketa širom sveta. Cilj je sprečiti oštećenje kose, jer je oporavak oštećenja mnogo duži. Zato je izuzetno važna nega kose.

Kosa se sastoji od strukture keratinskih vlakana osetljivih na spoljašnje uticaje, bilo da su mehaničke, fizičke ili hemijske prirode.

Prekomerno izlaganje suncu jedan je od najčešćih uzroka strukturnih oštećenja folikula dlake. Naime, dovodi do razgradnje i gubitka keratina, glavnog proteina kose, ali i razgradnje melanina – pigmenta za kosu, takođe važnog za zaštitu keratina od slobodnih radikala izazvanih fotohemijskim razgradnjom aminokiselina kose usled izlaganja suncu. Rezultat je da kosa leti postaje svetlija, ali i suva i lako lomljiva.

Sadržaj

  • Kako sprečiti oštećenje kose izazvano sunčevom svetlošću?
  • Koji su preostali uslovi u kojima je vaša kosa ugrožena i zahteva podršku iznutra?
  • Da li postoji rešenje?

Kako sprečiti oštećenje kose izazvano sunčevom svetlošću? 

  1. Izbegavanje štetnih uticaja
  2. Primena proizvoda za negu kose sa UV filterima
  3. Oralnom suplementacijom sa proizvodima za jačanje i negu kose iznutra, u korenu i unutar same vlasi. Nega kose se može postićitečnim dodatkom Yasenka Skinage Hair Boost (keratin za kosu), koji je podržan brojnim studijama i istraživanjima. Osim u svrhu prevencije oštećenja, preporučuje se uzimanje kao svojevrsna terapija nakon intenzivnijeg izlaganja suncu kako bi se kosa oporavila od ove vrste stresa

Koji su preostali uslovi u kojima je vaša kosa ugrožena i zahteva podršku iznutra? 

Stres, preterano stilizovanje i farbanje, neuravnotežena ishrana, hormonske promene, ali i sam proces starenja, što dovodi do smanjenja količine keratina, pa kosa postaje tanja i lomljivija.

Da biste bolje razumeli procese koji se odvijaju, potrebno je poznavati strukturu folikula dlake. Sastoji se od tri sloja:

  1. mekog centralnog dela – medule
  2. korteksa bogatog vlaknastim proteinima i pigmentima, koji takođe čini najdeblji sloj
  3. zaštitnog spoljašnjeg sloja – kutikule

Naime, kozmetički preparati koji se nanose na površinu kose izglađuju ispucale delove kutikule i samo naizgled rešavaju problem. Za dugotrajnije rezultate i duboko obnavljanje, potrebno je kosi pružiti podršku iznutra, odnosno rešiti problem na mestu nastanka, jer gubitak vlaknastih proteina, posebno keratina, dovodi do tanke, lomljive kose sklone lomljenju. Keratin za kosu, odnosno kosa snažne strukture bogate aminokiselinama pokazala se otpornijom na spoljašnje uticaje i stilizovanje kojima je svakodnevno izložena.

Da li postoji rešenje? 

Da biste osigurali kvalitetnu podršku iznutra, izaberite Yasenka Skinage Hair Boost. Kombinacija patentiranog rastvorljivog oblika keratina, koji se nakon apsorpcije u telu ugrađuje u kosu, i vitamina B i cinka, koji dodatno doprinose sintezi građevinskih komponenti kose. Sinergističko dejstvo ove impresivne kombinacije sastojaka omogućava vašoj kosi da raste bolje i kvalitetnije. Međutim, ono što je najvažnije, efikasnost ovog proizvoda je klinički dokazana.

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite popust od 10% na vašu porudžbinu

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sva pitanja odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo rešili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.