Kako pokrenuti svoje telo nakon leta?

25.09.2024

14:24

Osećaj umora, problematična koža, nadutost i spora probava su i vaši izazovi?

Tokom leta, zbog ležernijeg načina života, često konzumiramo više procesuirane hrane, alkohola i šećera. Jesenji detoks pomaže telu da se oslobodi tih nakupljenih toksina, omogućujući bolji rad organa poput jetre, bubrega i probavnog sistema.

Takođe,  dani postaju kraći, temperature padaju, priroda se priprema za hladnije mesece i naše telo na to reaguje (npr. menja se ritam spavanja). Upravo zato raste potreba za detoksikacijom, odnosno čišćenjem organizma, kako bismo i tokom ovog razdoblja očuvali svoje zdravlje.

Simptomi koji ukazuju da vašem telu treba restart:

  • Osećaj umora i nedostatak energije
  • Problemi s probavom
  • Loš ten i problemi s kožom
  • Poteškoće s koncentracijom, fokusom i osećaj bezvolje
  • Povećana žudnja za šećerom i masnom hranom
  • Problemi sa spavanjem
  • Osećaj nadutosti i zadržavanje tečnosti
  • Promene u težini

Kako se nositi s ovim izazovima i promenama?

Da biste se bolje nosili s izazovima promene bioritma tokom jeseni, preporučuje se primena sledećih aktivnosti:

Uključivanje hrane koja podržava rad jetre – Hrana poput belog luka, kurkume, crne rotkve, artičoke, sikavice, avokada, limuna, cikle i brokolija poznata je po svojoj sposobnosti podsticanja funkcije jetre, koja je glavni organ za detoksikaciju

Fizička aktivnost – Iako su dani kraći, važno je ostati fizički aktivan. Redovno vežbanje pomaže u održavanju energije i ravnoteže tela.

Kontrolisanje unosa kalorija – pokušajte da budete svesni svojih prehrambenih navika i trudite se da izbegavate prekomerno konzumiranje visokokaloričnih obroka i napitaka.

Dovoljan unos tekučnosti – Hidratacija je važna tokom cele godine, uključujući i hladnije mesece (svakako uvrstite čajeve i druge tople napitke).

Smanjen unos kofeina i izbacivanje alkohola – Alkohol opterećuje jetru i otežava eliminaciju toksina. Preporučuje se izbegavanje alkohola tokom detoksikacije, kao i smanjenje unosa kofeina, koji može dehidrirati organizam.

Pametno rešenje za optimalno zdravlje

Ne treba naglo prelaziti na ekstremne detoks dijete, već postepeno uvoditi promene kako bi se telo prilagodilo.

Pametno odabrani dodaci ishrani, poput Yasenka Skinage Active Body proizvoda, predstavljaju jednostavan i sveobuhvatan spas za organizam. Ovaj inovativni proizvod sadrži visoko koncentrisane prirodne sastojke – crnu rotkvu, mate čaj, sikavicu, artičoku, maslačak kao i probavne enzime ananasa i papaje, a uz to je i prijatnog okusa manga. Svaki od ovih sastojaka ima svoje posebne prednosti za detoksikaciju i oporavak jetre te podstiče ukupno zdravlje vraćanjem organizma u stanje ravnoteže.

Pomaže u čišćenju i obnovi jetre, podstiče brže uklanjanje toksina i viška vode iz tela, smanjuje nivo holesterola, poboljšava probavu, ubrzava metabolizam i podstiče brže sagorevanje kalorija. Osim toga, Active Body smanjuje problem nadutosti što doprinosi osećaju lakoće i poletnosti te pruža osjećaj sitosti, povećava energiju, učinkovitost vežbanja i izdržljivost.

Detoks programi mogu imati i negativan utjecaj

Detoksikacija mora biti pažljivo planirana i uravnotežena, kako ne bi imala negativan uticaj na zdravlje. Idealan vremenski period je od 20 – 40 dana, ne preporučuju se kratkoročni i restriktivni programi.

Bez obzira na to koliko se bioritam menja tokom jesenjeg i zimskog perioda, radimo na tome da prihvatimo te promene i aktiviramo svoje telo prirodnim sastojcima kao što su aktivne materije koje sadrži Active Body u kojem je spoj najbolje pronađenog iz prirode. S ovim dodatkom ishrani možemo nadoknaditi nedostatak hranjivih materija, eliminisati nakupljene toksine, podstaknuti prirodnu regeneraciju, vratiti vitalnost i homeostazu.

Malim koracima do zdravlja

Jesen je savršeno vreme za novi početak! Dok se priroda priprema za promenu, iskoristi ovaj trenutak da i ti obnoviš svoje telo i um. Oslobodite se toksina, unesite svežu energiju i pripremite se za zdraviju i snažniju verziju sebe.

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite popust od 10% na vašu porudžbinu

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sva pitanja odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo rešili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.